lunes, 6 de junio de 2011

LA RADIO RUBÍ COBREIX LA XERRADA D'EN JULIO GISBERT

El banc del temps de Las Torres convida a reflexionar sobre les alternatives a l’economia tradicional

L'auditori de la Biblioteca s'ha omplert per escoltar Julio Gisbert
Ampliar en una finestra emergent L'auditori de la Biblioteca s'ha omplert per escoltar Julio Gisbert
Responsables del banc del temps Temps Nostre
Ampliar en una finestra emergent Responsables del banc del temps Temps Nostre
Data de publicació: 06.06.11 09:29
Un setantena de rubinencs han omplert aquest divendres la Biblioteca Mestre Martí Tauler per seguir la xerrada-debat Vivir sin empleo: la alternativa de los bancos de tiempo y el trueque, a càrrec de l’expert en alternatives a l’economia del treball Julio Gisbert. La conferència ha estat organitzada pel banc del temps Temps Nostre de l’Associació de Veïns Les Torres-Rubí 2000.

Entre el públic assistent, hi havia membres del banc del temps de Rubí i d’altres ciutats, personalitats de la política i la cultura del municipi, i veïns i veïnes convocats a través de les xarxes socials. Davant els presents, Gisbert ha fet una aferrissada defensa dels bancs del temps com a model alternatiu a l’economia més tradicional. L’autor també va parlar d’altres iniciatives que comparteixen valors similars, com ara les xarxes de bescanvi.

Gisbert ha valorat positivament que, en aquests moments, hi hagi més de 240 bancs del temps a tot Espanya. L’expert ha informat de que, com a mitjana, cada setmana s’inaugura un de nou en algun punt de l’Estat. Aquest sistema va néixer precisament a Catalunya fa 12 anys, i ara ja es tracta d’una iniciativa consolidada.

La xerrada-debat ha estat moderada per Cristina Almirall, coresponsable de relacions públiques de Temps Nostre. Els assistents hi han pogut escoltar també Eduardo Asensio, president de l’Associació de Veïns de Les Torres-Rubí 2000; Belén Meneses, regidora en funcions d’Espai Públic; i Neus Muñoz, tinent d’alcalde en funcions de Cultura. Muñoz ha aprofitat l’ocasió per felicitar Temps Nostre per la seva feina, i ha lloat la iniciativa del col·lectiu veïnal de Les Torres, del qual ha reconegut la seva capacitat per adaptar-se a les noves realitats socials.

Després de la conferència i el debat, s’ha celebrat un sopar al qual han participat alguns dels assistents. Els membres del banc del temps Temps Nostre han valorat molt positivament la bona acollida que està rebent el seu projecte a Rubí, on ja compten amb diversos socis i persones interessades en la iniciativa.

Recursos relacionats

Cristina Almirall valora el funcionament del banc del temps a Rubí

No hay comentarios:

Publicar un comentario