jueves, 7 de abril de 2011

EL BANC DEL TEMPS TEMPS NOSTRE COMPTA AMB 30 SOCIS

El Banc del Temps de l’Associació de Veïns de Les Torres-Rubí 2000 compta ja amb una trentena de socis. La iniciativa solidària, que funciona des de fa només un mes i mig, ha reunit recentment els seus membres per posar en comú les seves impressions sobre el projecte.

Sota el lema Temps Nostre. Banc sense diners, el Banc del Temps consisteix en l’intercanvi de serveis, mitjançant talonaris, entre els seus socis. Aquests favors es mesuren en hores i no són bidireccionals, és a dir, que els intercanvis es produeixen entre tots els integrants de la iniciativa.

A la primera reunió dels socis del Banc del Temps, els seus responsables han valorat especialment l’alta participació i el compromís mostrat pels participants. Cristina Almirall, corresponsable de relacions públiques del Banc del Temps, ha explicat que tothom ja coneix les seves funcions i que, fins i tot, s’han començat a oferir els primers serveis. Aquesta motivació ha sorprès els responsables del Banc del Temps, que reconeixen que, per norma general, els socis ofereixen més serveis dels que reben.

Més enllà dels favors puntuals entre persones, que són la base d’aquesta iniciativa, el Banc del Temps també ha decidit tirar endavant una sèrie de jornades comunitàries. Es tracta d’actes mensuals on els mateixos socis oferiran cursos sobre matèries com la informàtica, la fotografia o el Facebook. També s’organitzaran sortides a la natura i a museus.

Tot i que aquests serveis els ofereixen els mateixos socis, des del Banc de Temps han aclarit que els responsables de cada curs estan adequadament formats en cadascun dels temes.

Un dels secrets del bon funcionament del Banc del Temps és la difusió que en fan els socis mitjançant les xarxes socials. La iniciativa ja compta amb més d’un centenar de seguidors a Facebook i també té presència al Twitter.

Els veïns que es vulguin inscriure al Banc del Temps de Les Torres-Rubí 2000 poden fer-ho dirigint-se a la seu de l’entitat, al carrer Joan Puig, local 2. També poden escriure un correu electrònic a l’adreça tempsnostre@gmail.com.

Recursos relacionats

Cristina Almirall assegura que els participants tenen la formació adient per a les seves tasques
 mp3  Àudio (117,32 Kb) - Data de publicació: 04.04.11

No hay comentarios:

Publicar un comentario